گوسفند زنده پرواری یکی دیگر از موضوعات و مقالههایی میباشد، که در آن به بررسی دقیق انواع دام پرواری زنده خواهیم پرداخت. تا اطلاعات بسیار و جامعی را درباره پروار بندی دام در اختیار دامداران عزیز و کسانی که علاقمند به دامداری هستند قرار دهیم.
یکی از روشهای بسیار متعارف در بین دامداران پروار بند انواع گوسفنده زنده و فروش آنها میباشد، تا از طریق فروش این حیوانات بتوانند به درآمد و سود بسیار خوبی دست پیدا کنند. به این خاطر در این مطلب از سایت شیپ 98 به بررسی بهتر و دقیق انواع گوسفندان پرواری خواهیم پرداخت، تا اطلاعات بسیار جامعی را در اختیار شما علاقمندان به دامداری قرار دهیم.
انواع گوسفندان پرواری
راه و روشهای بسیار متفاوتی وجود دارد که دامداران و کسانی که علاقمند به پرورش و نگهداری گوسفند هستند، بتوانند به درآمد و سود قابل توجهی دست پیدا کنند. در این بین بهترین راه کسب درآمد پروار بندی گوسفندان و فروش آنها به قیمت بسیار مناسب میباشد، تا از این طرق شما بتوانید در زمان نسبتا کوتاهی به سود بسیار خوبی دست پیدا کنید. البته در این بین دامداران باید قبل از انجام چنین فعالیتی باید اطلاعات بسیار کاملی را به دست بیاورند تا بدون هیچگونه مشکلی بتوانند به انجام چنین کاری بپردازند.

به این خاطر ما در ادامه این مقاله جامع و اختصاصی به معرفی اطلاعات لازم برای پروار بندی انواع دام خواهیم پرداخت، تا اطلاعات کاملی را در این باره در اختیار شما قرار دهیم. هر نوع گوسفندی در هر نوع سن و مقطع رشدی برای پروار بندی نیازمند مراقبتهای بسیار خاصی میباشد. به این دلیل در ادامه به بررسی بهتر این موضوع میپردازیم تا شما با انجام این فعالیت برای هر نوع گوسفندی آشنا شوید.
پروار بندی دام زنده چیست
شاید سوالی که برای شما پیش بیاید این مسئله باشد که پروار بندی چیست و چه کاربردی دارد. پروار بندی به اصولی گفته میشود، که در آن گوسفندان نژاد گوشتی همچون گوسفند نژاد بلتکس بر طبق برنامههای تغذیهای قوی و اصول بهداشتی چاق میشوند، تا دامداران بتوانند با فروش آنها درآمد قابل توجهی را به دست بیاورند. به طور کلی، چاق کردن گوسفندان از طریق علوفه و خوراک را پروار بندی گوسفندان میگویند که این کار نیازمند اطلاعات دقیقی میباشد تا به دام و گله شما آسیبی وارد نشود.
نکات مهم برای پروار بندی درست و اصولی
قبل از انجام پروار بندی دامداران عزیز باید به نکات و عواملی توجه داشته باشند، تا با رعایت این نکات بتوانند بدون هیچ گونه مشکلی به این کار بپردازند، و به نتایج دلخواه خود بپردازند. به این خاطر در ادامه ما به بررسی این نکات خواهیم پرداخت، تا بتوانیم اطلاعات جامعی را در این باره عرضه کنیم.
- در مرحله اول دامداران باید نژادهای مختلف را همراه با خصوصیات و ویژگیهای آنها بشناسند.
- جایگاه مناسبی را برای انجام پروار بندی در اختیار داشته باشند، تا در این باره با مشکل مواجه نشوند.
- بتوانند دام مناسب پروار بندی را شناسایی کنند و با قیمت مناسب آن را خریداری کنند.
- باید خوراک و علوفه مورد نیاز و کافی را برای دوره پروار بندی تهیه کنند تا در این دوران با مشکل و سختی مواجه نشوند.
- قبل از پروار بندی باید به قرنطینه کردن گوسفندانی که تازه خریداری شدهاند بپردازند، تا با اصول بهداشتی کامل وارد این فعالیت شوند.
- باید از روشهای مناسب پروار بندی استفاده کرد تا گوسفندان به وزن مناسب و عالی دست پیدا کنند به طوریکه وزن گوسفند زنده که در پروار بوده با سایر دامها اختلاف داشته باشد.
- با برنامه و اصول باید به گله و گوسفندان خود جیره بدهید تا آنان بتوانند در زمان کوتاه و مناسبی به وزن دلخواه شما برسند.
انواع روشهای پروار بندی گوسفندان
روشهای بسیار متنوع و مختلفی برای پروار بندی انواع گوسفندان وجود دارد که هر کدام از آنها دارای خصوصیات و ویژگیهایی میباشند. در این بین در سنین مختلف شما میتوانید به پروار بندی گوسفندان بپردازید تا از این طریق بتوانید با فروش آنها به درآمد و سود مورد نظر خود دست پیدا کنید. به این خاطر در ادامه ما مقاطع مختلف پروار بندی در سنین مختلف گوسفندان را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

گوسفند پروار
در این بین گوسفندان جوان که بالای 7 ماه سن دارند و همچنین گوسفندان پیر که چند سال از عمر آنها میگذرد، پروار بندی خواهند شد. به این خاطر در ادامه به بررسی کامل و جامع این سنین خواهیم پرداخت تا شما دامداران آشنایی خوبی را نسبت به پروار بندی این نوع دامهای زنده به دست بیاورید.
روش پروار بندی گوسفند جوان
در این نوع گوسفندان که بعد از 7 ماهگی به دوران پروار بندی وارد میشوند به خاطر چربی بالای بدنشان باید علوفه تازه و با کیفیت داد، تا به وزن دلخواه خود دست پیدا کند. در این دوره اغلب گوسفندان در سنین 10 الی 11 ماهگی برای کشتار و ذبح به فروش میرسند و به کشتارگاه منتقل میشوند.
پروار کردن گوسفند پیر
شامل میشها و قوچهای بسیار پیری میباشند، که دیگر نگهداری از آنها در میان گله مقرون به صرفه نیست و مشکلات مختلفی هم برای آنها و هم برای دامدار به وجود خواهد آمد. به این خاطر دامداران با پایینترین درجه خوراک به پروار بندی این گوسفندان و انتقال آنها به کشتارگاه خواهند پرداخت.
پروار بندی بره
به گوسفندان کمتر از 7 ماه بره گفته میشود، که پروار بندی آنها نیز نیازمند اطلاعات بسیار دقیقی میباشد. تا دامداران بتوانند با پروار بندی برهها بتوانند به نتایج مورد نظر خود دست پیدا کنند به این خاطر ما در ادامه سه روش مخصوص پروار بندی انواع بره را مورد بررسی قرار خواهیم داد.
روش معمولی پروار بندی
این روش مخصوص برههای 4 الی 5 ماهه میباشد، به این برهها که توسط مادر خود شیر داده میشوند مقداری کنسانتره نیز داده میشود. تا آنان به وزن مناسب 40 الی 45 کیلوگرم دست پیدا کنند و به کشتارگاه منتقل شوند.
روش پروار بندی کنسانترهای
در این روش برههای جدا شده از مادر با استفاده از پروتئین 18 درصد پروار بندی و تغذیه میشوند، تا به وزن مناسب کشتار برسند. البته اگر برهها شیری باشند در این حالت در 3 ماهگی از مادر خود جدا میشوند و پروار بندی سبکتری خواهند داشت.

پرواربندی مرتعی
این روش اغلب برای برههایی که در اواسط پاییز و زمستان به دنیا میآیند اجرا میشود، و آنان تا اواخر تابستان به وزن مناسب خود میرسند و به کشتارگاه منتقل میشوند. در این روش برهها در سنین 4 الی 5 ماهگی خریداری میشوند و در چراگاهها و مراتع مختلف چرا میشوند و در شب نیز یک وعده غذا کنسانتره به آن داده میشود. این برهها در 7 و 8 ماهگی به وزن حدود 50 کیلوگرم دست پیدا خواهند کرد و به کشتارگاه منتقل خواهند شد.
نکات طلایی برای پروار بندی انواع گوسفندان
شما باید قبل از پروار بندی به خرید گوسفندانی بپردازید تا با استفاده از آنها بتوانید به نتایج دلخواه خود دست پیدا کنید. به این دلایل ما برای کمک به شما دامداران عزیز به ارائه نکاتی درباره خرید انواع گوسفندان مناسب پرواری و سنین آنها میپردازیم، تا شما بتوانید با انتخاب درست به درآمد قابل توجهی دست پیدا کنید.
- برههای خریداری شده در اواخر بهار و اوایل تابستان باید تا اوایل پاییز در چراگاههای طبیعی نگهداری شوند، زیرا با وجود علوفه تازه و با کیفیت امکان رشد بیش از حد گله وجود دارد.
- برهها و گوسفندانی که در پاییز خریداری میشوند باید بلافاصله پروار بندی شوند.
- بهترین زمان مناسب برای پروار بندی گوسفند زمانی است که آنان بین 25 الی 30 کیلوگرم وزن دارند و تا زمانیکه آنها به وزن 50 کیلوگرم میرسند شما میتوانید پروار بندی را ادامه دهید.
- برههایی نیز که به رشد استاندارد و کافی رسیدهاند بهتر است تا با کاه و غلات تغذیه و چاق شوند.
- شما باید برای هضم راحتتر غلات مختلف گوسفندان را له کنید .
- همچنین بهترین زمان مناسب برای پروار بندی بین 3 ماه الی 100 روز میباشد.
در این مطلب انواع گوسفند برای پروار بندی و روشهای پرواربندی گوسفندان ما اطلاعات بسیار دقیقی را در این باره ارائه دادهایم، تا دامدارانی که به دنبال کسب اطلاعات در این باره هستند بتوانند با مطالعه این مطلب اطلاعات جامعی را به دست بیاورند و بتوانند با خیال راحت به پروار کردن گوسفندان بپردازند.